logo

In Oslo fericirea are aripi si vele!

Spread the love

O zi fericita! O zi care imi va insori sufletul pentru multi ani… Acea zi din Oslo. Soarta m-a adus acolo exact la sarbatorirea centenarului aviatiei norvegiene, iar spectacolul aviatic de exceptie a fost concurat doar de cel nautic oferit de miile de spectatori.

Cum altfel decat fericit poti sa te simti cand vezi un regal aviatic si unul maritim, aripi si vele, la intalnire cu soarele. Cele 19 grade de afara si soarele stralucitor ce da luciu apei sunt o raritate in Oslo, dar, pentru asa spectacol, pana si vremea face o concesie.

Norvegia are vreo 5 milioane de locuitori si peste 1 milion de ambarcatiuni :) Cumva cateva mii dintre ele s-au adunat la “promenada” prilejuita de show-ul aviatic. Iar noi, bieti turisti, nu mai stiam unde sa ne uitam prima data, pe cer sau pe apa?

In_Oslo_fericirea_1

Avioanele zboara ametitor in formatie, fac cele mai indraznete miscari in sincron, lasand in urma uneori culorile steagului norvegian. Iar pescarusii inebuniti de gelozie pe suratele inaripate cu motoare, dau reprezentatii similare pentru 2-3 bucati de paine pe care le prind din zbor. La un moment dat ma inconjoara cu zecile, asa ca las aparatul si incep sa le arunc bucatile mult-dorite (le aveam pregatite special, primisem un pont de la ghida noastra din timp).

In_Oslo_fericirea_2

In_Oslo_fericirea_3

Soarele dogoritor  ii face pe multi dintre norvegienii de pe iacht-uri sau de pe veliere sa ramana in tinuta sumara de plaja, trimitandu-ne bezele celor dintre noi care inca par zgribuliti :)

Trecand pe langa Pavilionul regal observam steagul arborat, semn ca si familia regala e prezenta la sarbatoare alaturi de restul locuitorilor capitalei.

Spre final ambarcatiunile se retrag in portul lor special, iar eu identific in sfarsit intruchiparea fericirii la varsta a treia: un velier care mi se pare ca mi se potriveste perfect… Cine stie ce imi rezerva viata, dar pot totusi sa visez cu ochii deschisi, nu? In Oslo orice e posibil :)

In_Oslo_fericirea_6

 

Cam asa arata sufletul meu zburand liber prin Oslo

Cam asa arata sufletul meu zburand liber prin Oslo