logo

Doodle video, atelierul de idei cu suflet si marketerul calator

Spread the love

…mult suflet am pus in realizarea filmuletului de promovare a albinutei Bee si a atelierului sau de idei cu suflet. Si am decis sa o fac printr-o tehnica inovativa pe piata noastra, cea de doodle video, care sa puna in valoare scenariul si coordonarea mea si talentul realizatorilor, dar mai ales atuurile promotionalelor incredibil de creative ale albinutei Bee. Priveste filmuletul si convinge-te ca ai nevoie de suflet din partea funizorului tau. Fie ca realizeaza cosuri cu bunatati, filmulete memorabile sau consultanta de marketing & branding :).

Doodle video sau tehnica inovativa a desenului animat nascut sub ochii tai

Doodle video sau tehnica inovativa a desenului animat nascut sub ochii tai

Tehnica filmuletului este inca relativ necunoscuta in Romania, desi afara are multe denumiri: video scribe, doodle video, whiteboard animation, video sketch, etc. Principiul este unul simplu, dovedit de studii neurostiintifice, care certifica faptul ca daca urmaresti un desen capatand forma sub ochii tai, vei simti o emotie similara ca atunci cand tu insuti ai fi desenatorul. Implicarea ta creste astfel exponential, la fel si disponibilitatea de a urmari pana la final, pentru a vedea rezultatul si a-l “valida” personal.

Ce si-ar putea dori mai mult comunicatorii, marketerii, companiile, decat interesul si implicarea afectiva a privitorilor filmuletelor lor. Eficienta acestui instrument de marketing creste sensibil daca subiectul filmului este unul usor de viralizat, de share-uit, nefiind aparent atribuit unui brand, ci unei stari de spirit universale (umor, emotie).

Avantajele pentru marketeri sunt evidente: de la acceptabilitate mai mare a publicului fata de mesajul lor (tuturor ne plac desenele animate, nu?), pana la costurile de productie mult sub cele ale unor spoturi video clasice. De la posibilitatea de a fi creativi pana la cer, fara sa ne pese de efectele post-productie scumpe ale spoturilor clasice, pana la eficienta lor prin noutate, implicare, zambetul pe care il genereaza.

Avantajele pentru privitori? O reintoarcere la copilarie, o stare de bine, o deschidere mai mare fata de subiectul prezentat. Un zambet! Si apoi, de ce nu, actiune…

Tehnica doodle poate fi geniala pentru comunicarea unor mesaje motivationale sau chiar a unora politice (cum s-a intamplat in campania electorala din SUA, Romney vs. Obama). Este un puternic generator de views, likes si share, transmitand mult mai eficient si, de ce nu, mai placut si candid, mesajele catre publicul targetat: catre noi!

Iata unul din cele mai interesante doodle video motivationale: The surprising truth about what motivates us! Da, are peste 10.000.000 de vizualizari si aproape 80.000 de likes. Enjoy!