logo

Politica de Confidentialitate – GDPR – T&C

Informații despre GDPR &

Politica de Confidențialitate &

Termeni & Condiții de utilizare a site-ului www.roxanailie.ro

Începând cu data de 25 mai 2018, Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulatie a acestor date (denumit în continuare “Regulamentul”) va fi aplicat de toate statele Uniunii Europene. Site-ul www.roxanailie.ro se aliniază prevederilor Regulamentului. Cred că este un moment potrivit să punctez, în acest text, informații și aspecte importante legate de respectarea GDPR. Îți recomand să lecturezi în continuare întreaga Informare GDPR și Politică de Confidențialitate cu respectarea Regulamentului, precum și Termenii & Condițiile de utilizare/ navigare a www.roxanailie.ro.

ATENȚIE: Prin continuarea navigării pe acest site, după accesarea/ lecturarea acestui material, îți exprimi recunoașterea și acordul expres referitor la:

  • Informarea referitoare la reglementările GDPR,

  • prevederile expuse în Politica de Confidențialitate,

  • prevederile expuse în Termenii & Condițiile

prezentate mai jos.

INFORMARE DESPRE PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL (GDPR)

& POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL COLECTATE ȘI SURSE

Următoarele informații sunt obținute prin mijloace automate atunci când vizitati site-ul, utilizând cookie-uri și tag-uri pixel, care reprezintă instrumente standard în industria internetului. Se pot colecta informații atunci când vă logați și/ sau atunci când vă deconectați. Utilizarea site-ului poate permite aflarea următoarelor tipuri de date:

  • numele, adresa de e-mail (doar dacă le comunici la scrierea unui comentariu la un articol)
  • se pot primi în mod automat și înregistra informații de la computer-ul și

browser-ul dvs., inclusiv adresa IP, software-ul și atributele hardware, precum și pagina solicitată.

Cu toate acestea, proprietarul www.roxanailie.ro precizează că nu înregistrează și nu stochează deliberat nicio astfel de dată, nu are intenția utilizării lor pentru a comunica prin instrumente de marketing cu niciuna dintre persoanele care viziteaza site-ul www.roxanailie.ro. Nu promovează pe site, cu scop comercial, produse sau servicii ale unor terți. Nu derulează campanii de marketing direct și nu promovează oferte comerciale.

Pentru o informare completă despre cookies, la finalul acestui document găsești pe larg informații despre cookies (ce sunt, care sunt avantajele utilizării lor, durata lor de viață, ce tipuri de informații pot fi stocate, care sunt cookies-urile care ar putea fi plasate prin utilizarea acestui site, de ce sunt importante pentru navigarea pe internet, sfaturi pentru o navigare responsabilă și sigură, incluzând cookies).

SCOPUL și DURATA colectării, păstrării și procesării datelor cu caracter personal
www.roxanailie.ro NU își propune colectarea, păstrarea sau procesarea cu intenție a datelor cu caracter personal, nici măcar a celor care ar putea fi colectate prin intermediul cookie-urilor la navigarea pe acest site. În acest moment nu există definit niciun astfel de proces deliberat de procesare a datelor sau intentie de comunicare directă (personalizată) cu vizitatorii site-ului www.roxanailie.ro. Nu există posibilitatea abonării la un newsletter și nici intenția de a realiza vreo campanie de marketing direct

De aceea nu există niciun SCOP specific și nicio DURATĂ specifică de prelucrare a vreunei date.

Orice posibila prelucrare viitoare a datelor tale cu caracter personal se va realiza exclusiv cu respectarea prevederilor GDPR și adaptarea la acel moment a posibilelor instrumente de comunicare. 

DREPTURILE TALE CU PRIVIRE LA DATELE CU CARACTER PERSONAL

Pentru o cat mai corectă informare, voi enumera mai jos drepturile tale generale, prevăzute în Regulament.

Dreptul la informare –  dreptul de a fi informat cu privire la datele tale cu caracter personal dacă acestea sunt stocate și prelucrate, cu privier la scopul prelucrarii, destinatarii, perioada de stocare, drepturile tale, dreptul de a formula o plângere, eventuale consecințe ale nefurnizării datelor și existența sau nu a unui proces decizional automat.

Dreptul de acces – dreptul de a obține o confirmare sau infirmare că deținătorul site-ului prelucrează sau nu datele cu caracter personal care te privesc.

Dreptul la portabilitatea datelor – dreptul ca, dacă aceste date sunt stocate și prelucrate, să le poți primi într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit.

Dreptul la opoziție – dreptul de a te opune prelucrării datelor personale, atunci când prelucrarea este necesară pentru indeplinirea unei sarcini care servește unui interes public sau când are în vedere un interes legitim al operatorului. Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, ai dreptul de a te opune prelucrării în orice moment. 

Dreptul la rectificare – corectarea, fără întârzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte, dacă acestea sunt stocate și prelucrate.

Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat) – dreptul de a solicita să îți fie șterse datele cu caracter personal, fără întârzieri nejustificate, dacă aceste date sunt stocate și prelucrate.
Dreptul la restricționarea prelucrării – în cazul în care contești exactitatea datelor, pe o perioadă care permite verificarea corectitudinii datelor nejustificate, dacă aceste date sunt stocate și prelucrate.

Procesul decizional automat – dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată (inclusiv crearea de profiluri), care produce efecte juridice, dacă aceste date sunt stocate și prelucrate în baza unui astfel de process decisional automat.

Noță: www.roxanailie.ro nu desfășoară niciun process de decizie automata bazat pe creare de profiluri.

Exercitarea drepturilor: Toate aceste drepturi pot fi exercitate, dacă se dorește, printr-o cerere scrisă, semnată si datată, transmisă pe mail la adresa contact@roxanailie.ro. În situația puțin probabilă în care nu primești un răspuns în 30 de zile, ai dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și de asemenea ai dreptul la o cale de atac judiciară.

Exprimarea lipsei consimământului: Stocarea datelor cu caracter personal și prelucrarea acestora NU se face în acest moment în niciun scop de informare sau de marketing direct sau publicitate.

Totuși ai dreptul să precizezi expres lipsa consimțământului de stocare de informații cu caracter pesonal, printr-o adresa pe email la adresa contact@roxanailie.ro.

 

TERMENI & CONDIȚII de utilizare/ navigare a www.roxanailie.ro

 Poți accesa site-ul www.roxanailie.ro în scopul informării personale. Nu ai dreptul să utilizezi, reproduci, copiezi, distribui, republici, fără acordul explicit al Proprietarului. Toate drepturile de autor asupra materialelor din site (conținut, imagini, articole, etc.) aparțin deținătorului acestui site (Roxana Ilie) și sunt protejate de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe.

RASPUNDERE: deținătorul site-ului www.roxanailie.ro nu va fi răspunzător pentru nici un prejudiciu direct, indirect, incidental, rezultat sau punitiv care derivă din: (a) abilitatea (sau inabilitatea) de a accesa site-ul, (b) utilizarea (sau inabilitatea de a utiliza) conţinutul acestui site, sau (c)  conţinutul site-ului. Responsabilitatea în cazul infectării cu viruși de pe site sau serverul prin care se accesează site-ul NU aparține deținătorului site-ului.

Prin accesarea site-ului, anumite informații sunt obținute prin mijloace automate, utilizând cookie-uri și tag-uri pixel, care reprezintă instrumente standard în industria internetului. Modul de funcționare a tehnologiilor Internet și Web permite aflarea IP-ul, tipul de browser pe care îl folosești și activitatea generală a browser-ului.

Poți afla mai multe despre cookies și despre cum să îți schimbi setările pentru cookies pe acest link:
https://cookiesandyou.com/

INFORMAȚII DE INTERES GENERAL REFERITOARE COOKIE-URI

 Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut și ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur și simplu “cookie” ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, virusi sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului).
Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.

  • Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

– Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-site-ul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logarii/ delogarii pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare).

– Cookieuri Persistente – acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depind de durata de viață prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookie-uri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie conține informații care fac legatura între un web-browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecinta.

Cookie-urile asigură userilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor website-uri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului sau publicitate relevantă.

Care este durata de viață a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) și nu mai sunt reținute odată ce utilizatorul a părăsit website-ul, însă unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente‘). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părti/ furnizori (ex: news box, un video sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului și ele se numesc “third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea reglementările în vigoare și politicile de confidentialitate ale deținatorului site-ului.

(NOTĂ: Site-ul www.roxanailie.ro NU  plasează nicio reclamă în scopuri comerciale de la terțe părți).

Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?

O vizită pe acest site ar putea plasa cookie-uri cu următoarele caracteristici și roluri:

Sitecore Analytics SC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE – Acest cookie este utilizat pentru a identifica vizite repetate ale aceluiași vizitator individual. Expiră după un anumit timp și nu este setat din nou decât dacă utilizatorul își schimbă setarile de cookie-uri.
Sitecore Analytics SC_ANALYTICS_SESSION_COOKIE – Acest cookie este utilizat pentru a urmări informațiile de trafic pentru un singur utilizator. Acest cookie este sters când este închis site-ul.

Sesiune / persistent Facebook Cookies Conectarea – acest cookie este utilizat pentru a identifica momentul conectării la Facebook de pe acest site, astfel încât utilizatorul sa primeasca informații relevante legate de acest site.

Sesiune / persistent Youtube Cookies– Site-ul poate permite utilizatorului vizionarea de clip-uri video de informare publica, prin intermedul canalului Youtube sau prin modul cu grad sporit de confidențialitate (privacy-enhanced). Acesta poate instala module cookie (de sesiune sau persistente) pe calculatorul tău în momentul în care se dorește redarea clipului video (play). Mai multe informații găsești pe pagina https://support.google.com/youtube/answer/171780?hl=ro-RO.

Sesiune PEPSESSID– Acest cookie, de tip sesiune și care se șterge când se închide browserul, salvează date despre navigare, id de pagină și informații și variabile importante pentru funcționarea site-ului.

Temporar, minimum 24 luni _ga– Acest cookie este asociat cu Google Universal Analytics – este o actualizare importantă la sensul mult mai cunoscut de serviciu de analytics de la Google. Acest cookie este folosit pentru a identifica utilizatorii unici pe baza asocierii lor cu numere generate aleator ca identificator de client. Este inclusa în fiecare solicitare de pagina într-un site și se utilizează pentru a afla date despre vizitator, sesiuni și campanii pentru raportul de analytics al site-ului. Este setat initial să expire după 2 ani, deși poate fi personalizată de către deținătorii site-ului.

Temporar, 10 minute _gat – Acest cookie este asociat cu Google Universal Analytics: conform documentației este utilizat pentru a accelera rata de solicitare – limitare a colectării de date pentru site-urile cu trafic mare. Expiră dupa 10 minute.
Sesiune Optimizely – Acest cookie este de sesiune și este necesar pentru a putea ințelege cât mai bine cum este utilizat site-ul. Serviciul Optimizely permite folosirea de  servicii de tip web analytics sau modalități de testare cu multiple variante. Prin acest serviciu, site-ul identifică tipul de browser utilizat de vizitatori.

Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstreaza informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit unui website să recunoască un browser. Webserverul va recunoaște browserul până când cookie-ul expiră sau este șters. Cookie-ul stochează informații importante care imbunătățesc experiența de navigare pe Internet (ex: setările limbii în care se dorește accesarea unui site; păstrarea unui user logat în contul de webmail; securitatea online banking; păstrarea produselor în cosul de cumpărături, etc).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu vei mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele tale, evidențiate prin comportamentul de navigare.

  • Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

– Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de travel.

– Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor, preferințele de limba (ex: afisarea rezultatelor căutărilor în limba română).

– Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (optiuni “family mode”, funcții de „safe search”).

– Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.

– Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator.

– Măsurarea, optimizare și caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex. prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul userilor.

– Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookie-urile NU sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod, așa că nu pot fi executate, nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste funcții, nu pot fi considerate virusi. Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site, cât și pe mai multe alte siteuri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt și in mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/ scanare anti-virus/ anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate și ștergere automată, dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protecția identitătii este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot creea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server, folosind o rețea necriptată (ex: o rețea WiFi nesecurizată).

Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fii atent în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigură și responsabilă, bazată pe cookies

Datorită flexibilitatii lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo și altele.

Iată câteva sfaturi care îți pot asigura o navigare fără griji cu ajutorul cookie-urilor:
– Particularizează-ți setarile browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securității utilizării cookie-urilor.

– Dacă nu te deranjează cookie-urile și ești singura persoană care utilizează computerul, poți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.

– Dacă împarți accesul la calculator, poți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când inchizi browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a sterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

– Instalează-ți și updatează-ți constant aplicații antispyware. Multe dintre aplicatiile de detectare șă prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browser-ul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos. Asigură-te că ai browser-ul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate dacă dorești să te bucuri de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o întelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, poți lua măsurile necesare de securitate, astel încât să poți naviga cu încredere pe internet.

Cum poți opri cookie-urile?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamnă că nu vei mai primi/ vedea publicitate online.

Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browser-ul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu ești inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lăsa comentarii.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “optiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului tău.

  • Pentru a înțelege aceste setări, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

– Cookie settings in Internet Explorer

– Cookie settings in Firefox

– Cookie settings in Chrome

– Cookie settings in Safari

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, poți consulta și site-ul www.youronlinechoices.com/ro/ unde găsești mai multe informații privind confidențialitatea legată de publicitatea online.

 

Ai parcurs întregul text de mai sus? FELICITĂRI! Ești unul dintre cei 0,00001% care au lecturat prevederile legale incluse în acest document (informare GDPR, Politică de confidențialitate, Termeni & Condiții). Acum ești informat despre drepturile tale, precum și referitor la termenii & condițiile referitoare la navigarea pe acest site.

ATENȚIE: Prin continuarea navigării pe acest site, după accesarea/ lecturarea acestui material, îți exprimi recunoașterea și acordul expres referitor la:

  • Informarea referitoare la reglementările GDPR,

  • prevederile expuse în Politica de Confidențialitate,

  • prevederile expuse în Termenii & Condițiile

prezentate mai sus.

 Îți mulțumesc și te aștept oricând aici, alături de marketerul călător.